e-shop
Přinášíme vám přehled nejnovějších aktualizací od Googlu, které zlepší způsob, jak e-shopy zobrazují produkty s různými variantami.

Nové vlastnosti variant produktů

Google přichází se třemi novými vlastnostmi pro podporu rozličných variant produktů v e-shopech:

  • hasVariant: Umožňuje vnořit konkrétní variantu produktu pod její nadřazený produkt/variantu v rámci skupiny produktů.

  • varyBy: Umožňuje vypsat vlastnost, které identifikují jednotlivé varianty produktu.

  • productGroupID: Jde o identifikační číslo (ID produktu) nebo tzv. rodičovské sku skupiny produktů, která může obsahovat jednotlivé varianty.

Součástí dokumentace ke strukturovaným datům je nově také varianta isVariantOf a Google začal více podporovat varianty produktů s odlišnými adresami URL.

Podpora ověřování dat

Google aktualizoval svůj nástroj Google Search Console tak, aby podporoval ověřování a zpracování chyb spojených s novými strukturovanými daty, včetně variant produktů. Díky tomu můžete lépe monitorovat a vyhodnocovat výsledky internetových obchodů.

Google přišel navíc s vysvětlením, jak se od sebe liší varianty vrácení FreeReturn a ReturnShippingFees jako hodnota poplatku za vrácení produktu v dokumentaci strukturovaných dat produktů. Na základě toho mohou provozovatelé e-shopu lépe pochopit, jak efektivně nastavit politiku vrácení zboží.

Aktualizace, která pomůže e-shopům s velkým množstvím variant

Jestliže jste internetovým obchodem, který prodává velké množství produktů s velkým množstvím variant, tedy například v různých barvách, velikostech, tvarech, vzorech nebo materiálech, pak jsou tyto aktualizace mířeny přímo na vás. Využijte proto novou dokumentaci Google a pokuste si z ní odnést co nejvíce pro vaše podnikání.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Gabriela Soukupová

Foto zdroj: pixabay.com

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp