Google potvrzuje otevírací dobu jako faktor hodnocení místního vyhledávání

lokální SEO
Zjistěte, jaký vliv má otevírací doba na viditelnost v místním vyhledávání a na mapách, protože Google potvrdil "otevřenost" jako faktor místního hodnocení.

Podle potvrzení Google se v roce 2024 otevírací doba stala "silnějším" signálem pro hodnocení v místním vyhledávání. Tato změna zdůrazňuje důležitost uvádění přesných informací o provozní době podniků na platformě Google. Uvádění nepravdivých údajů o otevírací době se nyní může negativně projevit, protože Google upravuje své algoritmy a signály podle hodnocení. Udržování aktuálních provozních dob v obchodních profilech na Google je zásadní pro zajištění viditelnosti podniku ve výsledcích vyhledávání a poskytnutí pozitivní zákaznické zkušenosti. Tyto informace mají klíčový vliv na to, jak jsou zobrazeny výsledky vyhledávání a jak si uživatelé vybírají podniky, které chtějí navštívit. 

Nedávná zjištění odborníků na SEO také naznačují, že společnost Google překalibrovala svůj algoritmus místního vyhledávání a klade větší důraz na uvedenou provozní dobu podniku jako na klíčový signál pro hodnocení.

Tento trend se stal znatelným po aktualizaci jádra z listopadu 2023, což vedlo k tomu, že podniky, které se zobrazují jako zavřené, jsou ve výsledcích místního vyhledávání výrazně méně viditelné.

Provozní doba je "silnější" signál v místním SEO

Provozní doba byla potvrzena jako "silnější" signál v systémech místního hodnocení. Google potvrdil tato pozorování a zdůraznil, že "otevírací doba" se v poslední době stala silnějším signálem pro místní vyhledávání. Tato změna signalizuje důležitost přesně uváděných informací o provozní době podniků na platformě Google. Firma Google pravděpodobně upravuje své algoritmy a signály pro hodnocení, aby lépe vyhodnocovala a zobrazovala relevantní výsledky pro uživatele vyhledávání. Udržování aktuálních informací o provozní době je tedy pro podniky klíčové pro zajištění viditelnosti ve výsledcích vyhledávání a poskytnutí spolehlivých informací zákazníkům.

Nezpůsobí tato aktualizace falešné uvádění nepřetržité provozní doby?

Tato nedávná aktualizace, která dává ve vyhledávání přednost podnikům s aktuálně otevřenými provozy, může některé podniky motivovat k falešnému uvádění nepřetržité provozní doby za účelem zlepšení své viditelnosti v místním vyhledávání. Nicméně, takový přístup by mohl vést ke špatné uživatelské zkušenosti pro návštěvníky, kteří by dorazili do podniku v době, kdy není skutečně otevřený. Společnost Google již vyjádřila obavy ohledně této možné manipulace s provozní dobou a rychle reagovala, nedoporučila tuto praxi a varovala, že podobné chování by mohlo mít za následek zrušení firemního účtu Google. Zároveň vyzvala podniky, aby uváděly pouze pravdivé informace o své provozní době, aby se zajistila důvěryhodnost a spolehlivost informací poskytovaných uživatelům vyhledávání.

Co z toho pro vás vyplývá?

Místní podniky by měly udržovat aktuální provozní dobu na svých firemních profilech v Google - zejména během svátků - protože by to mohlo ovlivnit viditelnost v místním vyhledávání. Tato aktualizace 

může zvýšit viditelnost v žebříčcích místního hledání a přilákat více zákazníků z okolí, zejména pokud má konkurence zavřeno.

Zdroj: marketingland.com, facebook.com, cpcstrategy.com

Autor: Vlastimil Malík

Foto zdroj: pixabay.com

Více článků z blogu

Používáme tyto nástroje

WordPress
PrestaShop
WooCommerce
Shoptet
Upgates
FastCentrik
GA4
Google Merchant
Google Tag Manager
Collabim
Marketing Miner
ahrefs
Ecomail
Mailchimp